DRESSJAKKE

Sy deg en dressjakke! Nå som det går mot sommer, har jeg valgt et litt lettere stoff med lys farge. Perfekt å kaste over en topp eller t-skjorte for å sette prikken over i’en på antrekket 🙂

Dressjakken er eget design og kan fås kjøpt ved å sende mail til [email protected] Pris: 79 kr.

Dressjakke/Sydetselv

Se fremgangsmåte HER.

#sy #dressjakke #sydetselv #diy #trend #mote #hobby

 

Fremgangsmåte for dressjakke

SY DET SELV 
   by tyvoll

Mønsteret er eget design og kan fås kjøpt ved å sende mail til [email protected] Pris: 79 kr.

FREMGANGSMÅTE


Nr. 1 (forstykket), nr. 2 (bakstykket), nr. 3 (ermet), nr. 4 (nakkebelegning), nr. 5 (belegning til forstykket), nr. 6 (lomme).

1. Sy sammen belegningen til forstykkene med rettsiden mot nakkebelegningen. Brett inn den ene kanten på belegningen med 1 cm og sy en søm over. Dette for at innsiden av jakken skal se pen ut.

2. Sy forstykkene med rettsiden mot bakstykket. Sy en søm over skuldrene.

3. Sy på lommene på forstykket. Først må du brette inn kantene på lommene, dette for å få fine kanter. Du trenger ikke å brette inn den ene langsiden, da den legges i sidesømmen på forstykket (se over). Mål 9 cm fra nederst av kanten av forstykket og opp. Fest lommen med nåler og sy søm i kantene. Syes med 0,5 cm søm i sidesømmen på jakken.

4. Sy på ermene. Legg ermet med rettsiden mot jakken. Start å sy fra punkt 1 og videre over til punkt 2 som vist over.

5. Sy en søm fra punkt 1 til punkt 2, og deretter til punkt 3 som vist over.

6. Legg opp kanten på jakken ca. 4 cm. Legg opp kanten på ermene.


7. Sy sammen kragen. Legg den med rettsiden mot hverandre og sy en søm over hvor pil nr. 1 peker. Brett kragen dobbelt og sy en søm hvor pil nr. 2 peker. Vreng og dra i sømmen slik at du får spissen til kragen ut.

8. Fest kragen i nakken på jakken med rettsiden mot hverandre og sy en søm over. Se over.

9. Sy på belegningen med rettsiden mot forstykkene som vist over til venstre. Belegningen vil være lengre enn jakken, da denne brettes opp og sys en søm over på innsiden av jakken som vist over til høyre.

10. Still inn symaskinen på knapphullsfunksjonen. Ta mål av omkretsen av knappen du skal bruke og bruk denne lengden for hvor stort hullet skal være. Sprett opp stoffet.

Resultat:

 

JUMPSUIT

Sy deg en jumpsuit som viser bein til sommeren! Både overdel og underdel er løs i fasongen, noe som gjør den lett og god å ha på seg. Bak i nakken er det sydd på en knapp. Utskjæring i rygg.

Jumpsuiten er eget design og kan fås kjøpt på www.sydetselv.no. Pris: 69 kr. Den er enkel å sy, bare se fremgangsmåten nederst i innlegget! 🙂

Jumpsuit/Sydetselv

Se fremgangsmåte HER.

#sy #jumpsuit #sydetselv #mote #diy #trend #hobby

Fremgangsmåte for jumpsuit

SY DET SELV 
   by tyvoll

Mønsteret er eget design og kan fås kjøpt ved å sende mail til [email protected] Pris: 49 kr.

Du trenger:
– Strikk (ta mål av egen midje)

– 1 knapp

– Strikk til bruk som hempe til å feste knappen i

FREMGANGSMÅTE

Nr. 1 (forstykke) klippes 1 gang, nr. 2 (bakstykke) klippes 1 gang, nr. 3 (erme) klippes 2 ganger, nr. 4 (bakstykke) klippes 2 ganger, nr. 5 (forstykke) klippes 2 ganger.

1. Legg forstykket og bakstykket med rettsiden av stoffet mot hverandre. Sy en søm over skuldrene.

2. Sy et kantbånd i utskjæringen i ryggen. Deretter sy på et kantbånd fra åpningen i ryggen til halsutskjæringen i front og videre rundt. Se hvordan du syr på kantbånd HER.

3. Sy på ermet. Legg punkt 1 mot punkt 1 med rettsiden mot hverandre og sy videre mot punkt 2.

4. Sy en søm fra punkt 1 til punk 2 og videre ned mot punkt 3.

5. Legg bakstykket og forstykket til shortsen med rettsiden mot hverandre. Sy en søm fra punkt 1 til punkt 2 som vist over.

5. Fest skrittbuen med nåler med rettsiden mot hverandre.

6. Brett den ene delen (beinet) ned i det andre beinet og sy en søm over skrittbuen der hvor det er markert med hvite streker som vist over.

7. Du har nå en shorts og en genser. Sy delene sammen. Brett shortsen med rettsiden mot genseren inn i genseren og sy en søm.

8. Sy på strikket i sømmen som genseren og shortsen er festen sammen i. Ta mål av midjen din for langt strikket skal være. Bør være litt mindre enn midjen din. Fest strikket med nåler på fire punkter som vist over. Sy og dra i stikket slik at det blir like langt som utskjæringen i shortsen.

9. Sy på knapp og hemp som vist over.

10. Til slutt legger du opp kantene til shortsen og ermene og syr en søm over for å gi en fint kant.

Resultat: