Genser med trompetermer

Nå skal ermene flagre og skuldrene skal frem! Det er også trendy med tropisk mønster, så jeg tenker denne kan passe fint til våren og sommeren 🙂
Denne genseren ligger egentlig litt over skuldrene, men siden den er i stretch kan du også trekke den ned. Fasongen er løs, så for et pent resultat, er det nok best å gå for tynt stretchstoff. Dette gjelder også for ermene.

Genseren er eget design og kan fås kjøpt på www.sydetselv.no. Pris: 69 kr.

Genser/Sydetselv

Se fremgangsmåte HER.

#sy #genser #trompetermer #mote #diy #sydetselv #trend

Fremgangsmåte for genser med trompetermer

SY DET SELV 
   by tyvoll

Mønsteret er eget design og kan fås kjøpt ved å sende mail til [email protected] Pris: 49 kr.

Syes kun i stretchstoff.

FREMGANGSMÅTE

Du trenger:
– 1, 5 meter stoff

Nr. 1 klippes 1 gang, nr. 2 klippes 1 gang, nr. 3 klippes 2 ganger, nr. 4 klippes 1 gang, nr. 5 klippes 2 ganger.

1. Legg ermet med rettsiden mot forstykket som vist over. Sy en søm der hvor pilen peker.

2. ?Bygg? på videre ved å sy bakstykket (nr. 2) til ermet, og deretter gjør det samme på andre siden.

3. Sy en søm fra punkt 1 til punkt 2, og deretter til punkt 3.

4. Sy på trompetermene (nr. 5). Legg trompetermet med rettsiden mot ermet på genseren. Fest med nåler på 4 punkter som vist over. Dra litt i stoffet mellom nålene mens du syr, slik at det ikke krøller seg.

5. Sy på halsribben (nr. 4): Brett halsribben inn mot vrangsiden på hver side og så brett den dobbelt, slik at du får et kantbånd (du kan også bare brette den dobbelt, kommer an på hvor bred du ønsker den). Sy den sammen i endene med rettsiden mot hverandre slik at du får en ring. Fest ringen med nåler på fire punkter i halsutskjæringen, halsribben legges med rettsiden mot halsutskjæringen. Dra litt i stoffet mellom nålene mens du syr, slik at det ikke krøller seg.

6. Brett opp kanten nederst på genseren mot vrangsiden og sy en søm over for å få en fin kant.

Resultat:


Genser/Sydetselv
 

BABYREDE

Nytt babyrede er sydd til ei lita prinsesse <3 Babyredet er så kjekt å bruke til den lille. Kan legges i sofaen, senga og vogna. De tykke kantene gjør at babyen ligger trygt og lunt.

Babyrede/Sydetselv (ca. 250 kr)

Se fremgangsmåte HER
 

Kjole til vår og sommer

Våren kommer snikende og det gjør forhåpentligvis varmen og. Denne kjolen kan brukes til både hverdags og fest. Til hverdags kan du “røffe” den opp med en skinnjakke over og et par tøysko. Til fest er det på med “flats” eller pumps, og du er klar! 🙂

Kjolen er eget design og kan fås kjøpt på www.sydetselv.no. Pris: 69 kr.
Kjolen er enkel å sy, passer perfekt dersom du er nybegynner. Kjolen syes kun i stretch, så da slipper du å legge inn glidelås. Skjørtdelen er delt inn i fire deler, som gir kjolen en liten ekstra detalj og gjør at det legger seg fint. Tips: Velg et stoff som ikke rakner i kantene, da slipper du å legge opp kanten slik at den ikke blir så stiv og det beste av alt: mindre arbeid! 🙂  Stroppene kan du også plassere litt som du ønsker, og det og gir den en ekstra fin detalj.

Kjole/Sydetselv (285 kr)

Se fremgangsmåte HER.
Mengde stoff: Ca. 1, 5 meter.

#sydetselv #sy #kjole #sommer #vår #diy #hobby #design

 

Fremgangsmåte for kjole med stropper

SY DET SELV 
   by tyvoll

Mønsteret er eget design og kan fås kjøpt ved å sende mail til [email protected]

Kjolen syes kun i stretchstoff. Dersom du ønsker å sy den i et stoff uten stretch, må du legge inn glidelås.

FREMGANGSMÅTE

Du trenger:
– 1, 5 meter stoff

1. Start med to av skjørtdelene (nr. 1) og legg de med rettsiden mot hverandre og sy en søm. Deretter ?bygg på? videre med neste skjørtdel. Til slutt er alle delene sydd sammen til et skjørt. For en fin kant nederst på skjørtet, brett opp og sy en søm over. Dersom stoffet ikke rakner, trenger du ikke å legge opp kanten.

2. Sy sammen overdelen (nr. 2 og 3). For å få en fin kant, klipp til et skråbånd og sy øverst på kanten av hver del før du syr toppen sammen. Se hvordan du syr på skråbånd HER. Du kan også brette ned kanten og sy en søm over.

Når du har sydd på skråbånd eller lagt ned kanten, legg delene med rettsiden mot hverandre og sy en søm i hver side som vist over til høyre.3. Brett overdelen over åpningen til skjørtet med rettsiden mot hverandre. Fest med nåler og sy en søm over. Skjørtet og toppen er nå en kjole.4. Stroppene (nr. 4): Brett stroppen dobbel, slik at den ligger med rettsiden mot hverandre. Sy en søm helt ytterst på kanten. Stryk den med strykejern og vreng. Fest stroppene der du ønsker å ha den på kjolen med nål. Sy en søm over.

Resultat:

 

PONCHO

Nå varmer sola og boblejakka kan legges vekk. En poncho er perfekt å kaste over skuldrene når du skal ut. Dersom du synes det blir litt for kaldt, kan du f. eks. ha den utenpå en skinnjakke. Eller så kan du sy en i ull som jeg har gjort. Det varmer godt! 🙂

Mønsteret er eget design og kan fås kjøpt ved å sende mail til [email protected] Pris: 49 kr.

Poncho/Sydetselv

Se fremgangsmåte HER.

#sy #poncho #sydetselv #mote #diy #egetdesign #diy #hobby

Fremgangsmåte for poncho

 

SY DET SELV 
   by tyvoll

Mønsteret er eget design og kan fås kjøpt ved å sende mail til [email protected] Pris: 49 kr.

FREMGANGSMÅTE

Tips: Dersom du ønsker å gi ponchoen en ekstra detalj, kan du sy på kantbånd som vist under.

1. Dersom du ønsker å sy på kantbåmd som vist i fremgangsmåten, sy dette på før du syr sammen ponchoen. Som vist på bildet over har jeg sydd på kantbånd nederst, men dette måtte jeg fjerne, da det ble for stivt.
Legg delene med rettsiden mot hverandre og sy en søm (ryggen).

2. For ermehull: Ta mål fra skulderen ned etter som hvor stort du ønsker ermehullet skal være. Du kan la det være en åpning og så sy nedover slik at ponchoen får en sidesøm, eller du kan legge inn “lås” på sidene som gir enda en detalj.

Resultat:

 

 

SOMMERDRØM

9
Jeg har designet et langt sirkelskjørt og topp som kan kombineres sammen. Dette designet gjør at skjørtet og toppen ser ut som en kjole. Går du lei av kombinasjonen, er det bare å bytte ut toppen eller skjørtet og du får et nytt antrekk. Toppen er også fin å bruke til bukse eller skjørt. Mulighetene er mange! 🙂

Skjørtet krever mye stoff (ca. 4,5 meter), og i dette tilfellet valgte jeg å sy underskjørt også, da stoffet er tynt. Da trenger du plutselig veldig mye stoff, og skjørtet blir da litt kostbart. Men! Du må ikke ha underskjørt. Dette kommer helt an på stoffet.

Mønsteret kan fås kjøpt på www.sydetselv.no. For mønster til både skjørt og topp: 99 kr. For topp og skjørt separat: 59 kr pr. del.

Se fremgangsmåte for topp HER og skjørt HER.

#sydetselv #sy #diy #kjole #sommer #diy #mote

Fremgangsmåte for langt sirkelskjørt

SY DET SELV 
   by tyvoll

Mønsteret er eget design og kan fås kjøpt ved å sende mail til [email protected]

* Skjørtet kan syes med og uten stretch, men dersom du velger stoff uten stretch, må du ha  stretch til linningen. 
Du trenger: ­
– Strikk for å legge inn i linningen.   ­ 
– Stoff: 4, 50 meter. Bredden på stoffet bør være minst 140 cm.

Tips: Dersom du velger et tynt gjennomsiktig stoff, kan det være greit med et underskjørt.  Dette syes likt som skjørtet som blir forklart under.    Merk: ​ Det er små trekanter/hakk på mønsteret. Klipp etter. Det vil vise deg hvor midten av  skjørtet er. 

FREMGANGSMÅTE

1. Over til venstre er skjørtet klipt ut. Du skal ha to deler. Legg delene ned rettsiden mot hverandre som vist over til høyre. Sy en søm etter pilens retning. Ikke sy i halvsirkelen. Se nederste bildet over for resultat.

2. Bildet over viser linningen og strikket. Ta mål rundt egen midje til strikket. Strikket bør være litt mindre enn midjemålet.

3. Brett linningen dobbelt med vrangsiden mot hverandre. Fest endene med nål. Brett linningen slik at den ligger opp ned rundt skjørteåpningen (midjen). Bilde nr. 1: Fest linningen med nåler hvor det er merket med stjerner. Legg trekant/hakk mot hverandre. Bilde nr. 2: Nå er linningen sydd fast til skjørtet. Tre inn strikket. Bilde nr. 3: Strikket er tredd igjennom. Sy sammen enden.

4. Legg opp skjørtekanten og sy en søm.

Fremgangsmåte til topp

SY DET SELV 
   by tyvoll

Mønsteret er eget design og kan fås kjøpt ved å sende mail til [email protected]

FREMGANGSMÅTE


Nr. 1 og 3: Forstykke, nr. 2. og 4.: Bakstykke. Nr. 4 ser veldig skjev ut, men det er bare stoffet som ligger skjevt 🙂

1. Legg nr. 1 (forstykket) og nr. 2 (bakstykket) med rettsiden mot hverandre og sy en søm på hver side som vist over.
Legg opp kanten nederst på toppen for å få en fin kant.

2. Legg nr. 3 og 4 med rettsiden mot hverandre og gjør som punkt 1.

3. Nå skal nr. 3 og 4. syes fast til toppen (nr. 1 og 2). Fest den korte toppen (nr. 3 og 4) med  rettsiden mot vrangsiden til toppen (nr. 1 og 2). Fest med nåler og sy en søm, ca. 0,5 cm.   

4. Stropper: Klipp til den tykkelsen du ønsker. Her er det lurt å klippe stroppene for lange,  slik at det bare er å klippe av når du har festet stroppene der du ønsker å ha dem.  Du har nå klipt ut to bånd. Brett inn begge kantene mot vrangsiden. Press ned med strykejern.  Brett den dobbelt. Sy en søm langs den ene siden.   

5. Fest stroppene med nåler der du ønsker å ha dem. Sy en søm over.