Brudekjolen

Jeg har sammen med min Mamma sydd min egen brudekjole. Det har vært gøy og lærerrikt, og selvfølgelig spennende og nervepirrende å se om resultatet ville bli slik jeg ønsket. Og det må jeg si at det ble! 🙂 Se noe av prosessen HER

Alle bildene er tatt av Titt Melhuus

#sydetselv #sy #brudekjole #brud #bryllup #wedding #dress #diy

Sy egen brudekjole – Prosessen

Jeg har sydd min egen brudekjole sammen med min Mamma. Hun har alltid vært interessert i det meste som har med kunst og håndverk å gjøre, og jeg hadde ikke fått til det resultatet uten henne. Jeg bestemte meg med en gang for at jeg ville sy brudekjolen min selv etter at Georg fridde. Dette vil ikke bli et innlegg hvor jeg viser punktvis fremgangsmåten, da den er ganske detaljert, men et innlegg hvor jeg viser dere noe av prosessen.

Jeg ønsket en brudekjole med lange ermer av blonde og kjolens form skulle være tettsittende. Brudekjolen jeg så for meg var selvfølgelig ikke å finne i et mønster. Tilslutt fant jeg to forskjellige mønster fra “Burda” som jeg satte sammen til en kjole. Det ene mønsteret hadde overdelen jeg ønsket til kjolen, og det andre hadde underdelen. Da var det bare å få dette til å passe sammen. Derfor sydde vi en prøvekjole først for å unngå evt. feil på veien, slik at vi var forberedt når vi skulle sy den endelige brudekjolen. 

Vi startet i januar 2015 og begynte med prøvekjolen. Etter vi ble ferdige med den, startet vi rett på brudekjolen. Kjolen var ferdig i slutten av april. Vi møttes i snitt ca. en gang i uka og brukte ca. tre timer. Vi koste oss med prosessen og stresset ikke 🙂

MØNSTER: Vi brukte overdelen (korsett og “genser”) fra mønsteret til venstre, og underdelen fra mønsteret til høyre (modell B).

BLONDER: Brudeblonder fra tekstilbutikken Rainbow Fashion på Grønland i Oslo.

MØNSTER: Bildet viser noe av mønsteret jeg brukte. Jeg klipte ut delene etter min størrelse.

UNDERDEL: Underdelene til kjolen lagt på dobbelt stoff.

OVERDEL: Ferdig utklipte deler til overdel/korsett.GLIDELÅSEN

ERMER

FORSTYKKET

DETALJER: Vi brukte “blomsterlappene” med perlene fra skuldrene fra mammas brudekjole, og sydde det på skuldrene til kjolen min.

Se bilder av brudekjolen HER


#sy #brudekjole #sydetselv #diy #brud #bryllup #wedding #dress