Beach outfit

Beach outfit? Ja, det er en stund til sommeren, men kanskje du skal reise til varmere strøk om ikke så lenge? Vi liker hvert fall å drømme oss bort til varme og sol. Her er en topp som er løs i formen og kjapp å dra over bikinien før du drar til stranden. Fremgangsmåten er den samme som toppen HER. I stedet for å brette inn kantene, har jeg her sydd med sikksakksøm for å skape grove kanter.

Pris/50 kr

Hva liker du å ha på deg til stranden?

Sydetselv i Framtida.no

 

Å sy sine egne klær er ikke så vanskelig, og trenger heller ikke å koste skjorta. Med en symaskin kan du bruke det du har. Når vi startet å sy var vi langt ifra erfarne. Vi hadde ikke tatt i en symaskin siden barneskolen.

Vi har blitt intervjuet av en hyggelig journalist fra Framtida.no. Gå innpå www.framtida.no for å lese.

Ha en fin dag!

 

Bilder Framtida.no

Mønster og farge

Det finnes mange butikker og nettbutikker som har et stort utvalg av stoff.  Stoffet som er benyttet på toppen under er fra fabric.com

Det kan være litt vanskelig å kjøpe stoff når du ikke har muligheten til å se det, men vet du hvilket materiale du er ute etter kan det gjøre det litt enklere. Tok en sjanse å kjøpte over nett og jeg ble veldig fornøyd. Stoffet som er benyttet er jearsy.

For fremgangsmåte på toppen se HER

PRIS / 110 kr

Nyttige rester

Dette skjørtet er opprinnelig rester fra kjolen HER. Det er rett og slett nederste del av kjolen som ble klipt vekk. Eneste justeringene som er blitt gjort, er strikket som er lagt inn i livet av skjørtet. Ønsker du å legge inn strikk? Start med å brette kanten mot innside av skjørtet. Pass på at det er nok rom til strikket. Fest kanten ved å sy en søm rundt. Pass på at det blir en liten “luke” igjen til å få inn strikket før du syr rundt hele livet.

Butikk vs. Sydetselv

Vi deler tips som viser at du trenger ikke å bruke så mye penger på klær dersom du syr det selv!

Fra venstre: Zara/Orginal pris 999 kr, nå 249 kr, Sydetselv/200 kr

Fra venstre: Designers Remix/1150 kr, Sydetselv/100 kr

Fra venstre: TOPSHOP/1500 kr, Sydetselv/350 kr

Fra vensre: COS/550 kr, Sydetselv/90 kr

Fra lang til kort

Denne kjolen har jeg sydd for ett års tid siden (se HER). Nå har jeg valgt å ha kortere lengde på kjolen, da den skal syes om videre og bli til en helt ny kjole. Ferdig resultat kommer senere.

FØR:

ETTER:

Har ikke lagt opp kanten nederst på kjolen her, men det skal selvfølgelig gjøres! 🙂

Bluse

Fremgangsmåten er tatt fra en jakke som vi sydde i høst. Se HER.  Var veldig fornøyd med passformen på jakken, så tenke jeg skulle forsøke å lage en bluse med samme møster. Jeg har sydd sammen forstykkene til en del. Jeg ønsket utringning, så sømmen er sydd opp til brystpartiet.  Istedet for krage på blusen har jeg sydd inn kanten langs utringningen. 

Pris/ 200 kr

Missoni inspo

www.missoni.com

På tide med litt farger og mønster i garderoben. Jeg har blitt inspirert av Missoni. Mønsteret er kult og litt annerledes. Denne toppen er perfekt å starte med dersom du er nybegynner. Den er enkel, og du får sydd den sammen på 1-2-3! Toppen består av et forstykke og bakstykke. Sy sidesømmen sammen rett mot rett, og det samme med skuldrene. Tilpass rom til armene etter eget ønske. Voilà, så har du en topp!

Pris/76 kr

Svart jakke

Jeg har benyttet en egen jakke som mønster, men for fremgangsmåte som er lik se HER. Fremgangsmåten er på en Ullvest, men for å sy på armer, se HER

Hvis det benyttes tynt stoff på jakken sy kragen dobbelt  slik at kragen holder form.

Pris/350 kr

Classy black

Elegant og enkel kjole som kan brukes til alle slags anledninger. For å få en mer avslappet stil, kan du kombinere kjolen med en genser utenpå! HER kan du se fremgangsmåten for kjolen. Fremgangsmåten viser hvordan du også kan sy på hals og ermer. En kjole med mange muligheter.

Pris/195 kr

Ha en fin søndag!