Hvitt til vinteren, fremgangsmåte

 

1. Øvre rygg, 2. bak, 3 og 4. front, 5 og 6, arm. 

Start med å sy sammen del 1 og 2. Sy en rett søm, rett mot rett. 

Sy deretter sammen skuldrene på bak og front. Rett mot rett. Sidene skal ikke syes sammen enda. 

Når man skal sy på armene kan dette gjøres på forskjellige måter. Jeg synes den måten som er beskrvet her er grei og starte med 🙂

Ha jakken på vrangsiden og brett opp frontstykket. Jakken blir da på rettsiden. Legg så armen rett mot rett i armhulen.

Fest den ene siden av armen mot nedre armhul med nåler og brett armen over. 

Brett så frontrykket over igjen, slik at jakken blir på vranga. Fest den andre siden av armen til frontstykket. 

Når amrne er festet med nåler, sy sammen langs kanten. Sy hele veien rundt. 

Slik blir armen på vranga. Når armen er festet, sy sammen undersiden av armen og sidestykket. 

Glidelås: har her brukt en glidelås på 55 cm. Det hvite som er over låsen klippes bort etter den er festet. La det hvite ligge over der du ønsker å starte låsen. 

Fest den ene siden fast til stoffet først og sy den fast, så fest den andre siden. 

Mamma har blitt inspirert!

Tidligere sydde jeg (Kristin) en kjole med hundetannsmønster. Den kan du se her. Nå har Mamma blitt inspirert og sydd sin egen variant! Mønsteret er det samme som denne kjolen. To kjoler med samme mønster, men likevel helt forskjellig.

Her er resultatet:

Hun har også laget et smykke:

Stoff/STOFF & STIL, Smykke/Perlehuset

Prosjekt Sy om

Å sy om gamle kjoler eller ubrukte klær er i vinden som aldri før, så på lørdagen gikk turen til UFF på Jernbanetorget for å se om det var noen skatter å finne. Utrolig mye å velge mellom, så her er det bare å slippe kreativiteten til!

Dagens fangst: 

Pris/250 kr

Pris/85 kr

Pris/125 kr

Da er det bare å finne frem symaskinen og begynne å sy. Hvordan det blir og veiledning på resultatet kommer senere 😀

SY OM KJOLE

Jeg har en kjole jeg bruker lite fordi jeg ikke liker formen på underdelen av den. Bestemte meg derfor for å sy den om.  Det er fint å kunne gjøre om ting man ikke bruker lengre. Det er ikke alltid så mye som skal til for å få plagget slik som man ønsker. Så det er bare å finne fram noen plagg man egentlig liker, men kunne tenkt seg en enkel endring på. 

FØR:

Underdelen var før et shiffongskjørt. 

Sydde da om underdelen på kjolen. Tok mål og sydde på en ny underdel som er litt mer tettsittende. 

Jeg sydde underdelen slik at den går over hverandre foran, med noen folder i.  For å sy på stoffet sydde jeg underdelen kan i kant med overdelen. 

NÅ:

Har også noen folder bak, slik at den skal ligge finest mulig i korsryggen. 

Selve forandringen på kjolen er ikke så stor, men liker fasongen på underdelen på kjolen mye bedre nå. Så nå blir den fohåpentlighvis mer brukt. 

Julegavetips – Armbånd

Lurer du på hva du skal gi i julegave til din venninne og vil sette et personlig preg? Her er et tips til deg!

Dette trenger du:

1. Fest den ene delen av T-låsen på skinnreimen.

2. Sett på den pynten/charms du ønsker å ha på armbåndet.

3. Lim fast T-låsen til skinnreimen. Limet er superlim og er kjøpt hos Perlehuset.

4. Ferdig!

Alt er kjøpt hos Perlehuset. Pris: Sølvring/60 kr, Charm/75 kr (perlen er Swarovski), Skinnreim/ca. 50 kr (denne reimen er ca. 37 cm), T-lås/55 kr

Grønt er skjønt

Stoff/STOFF & STIL, Pris/250 kr (inkludert glidelås)

Mønsteret som er benyttet anbefales til Stretchstoff. Bruker du stoff med lite stretch, ta mål rundt livet og hoftene så du er sikker på at delene blir store nok. Å ta mål kan også være lurt på armene og lengden på kjolen. Som dere ser på bildene over, er kjolen litt for kort. 

Start med å sy skuldersøm. Framside og bakside rett mot rett. så deretter sidesøm, rett mot rett.

sy på armene til slutt, for framgangsmåte se Ulljakke. Før du syr sammen armene kan det være lurt å sy kantsøm langs håndleddet.  Det er enklere å sy kantbåndet før man syr sammen armene for å få rett søm. Det kan bli vannskelig å komme ordentlig til når man bruker symaskinen. 

Glidelåsen sys på til slutt. Fremgangsmåte for Glidelås 

 

Tips til symaskin

Vi begynte å sy i januar. Ingen av oss hadde symaskin og var ganske blanke på hvilken symaskin vi burde velge. Det vi visste var at vi ville ha en symaskin som ikke var for komplisert med de viktigste funksjonene til en rimelig sum.

Symaskinen jeg (Sara) benytter nå er en enkel og grei maskin å starte med. Den er fra IKEA og koster ca 600 kroner. Den egner seg for de fleste syoppgaver. Den har 13 stingyper å velge mellom og det følger med ekstra sytilbehør. Det er en veldig grei maskin å starte med, men til avanserte syprosjekter kan den ha litt for lite funksjoner.

Jeg (Kristin) syr med Husqvarna E20. Jeg fikk anbefalt denne symaskinen og da jeg søkte den opp på nettet stod det at maskinen er perfekt for den som skal lære seg å sy. Jeg kjøpte den hos Symaskinhuset i Oslo og den koster 1 995 kr. Det er en enkel mekanisk symaskin som har 32 pynte- og nyttesømmer, 1-stegs knappehull og ekstra sytilbehør følger også med. Sømmer jeg har benyttet fram til nå e rett- og sikksakksøm. Jeg er veldig fornøyd med symaskinen min!