Fremgangsmåte for kjole med hals og åpen rygg

SY DET SELV 
   by tyvoll

Mønsteret er eget design og kan fås kjøpt på www.sydetselv.no.

FREMGANGSMÅTE:

1. Forstykke, 2. bakstykke, 3. halsribb, 4. stropper.1. Legg forstykket og foret til forstykket sammen med rettsiden mot hverandre. Sy dem sammen fra utskjæring til ermet opp mot hals og videre til armutskjæring på andre enden.
Gjør det samme med bakstykket og foret til bakstykket. Press med strykejern over sømmen. Bildet over viser hvordan kanten på forstykket blir.2. Legg forstykket og bakstykket med rettsiden mot hverandre og sy en sidesøm på hver side.
3. Brett halsribben dobbel med rettsiden mot hverandre. Sy en 0,5 cm søm. Sømmen skal ligge midt på halsribben, slik at den ikke vises når kjolen er på. Vreng halsribben slik at rettsiden er ut. Sy en sikksakksøm over begge endene. Brett endene ca. 1 cm inn mot vrangsiden av halsribben og sy en søm over. Sy på knapper eller hekter som lås.
4. Legg halsribben med rettsiden mot kjolen der hvor halsribben skal syes på. Sy en 0,5 cm.
5. Brett stroppene med rettsiden mot hverandre. Sy en 0,5 cm søm (som punkt 3). Fest stroppene på bakstykket og halsribben der hvor du ønsker med nål. Sy en 0,5 cm søm over. Klipp til dersom stroppen er for lang.6. Ha kjolen på vranga og ta den på deg. Dersom det stikker ut stoff fra sidene på brystet, ta inn stoffet og fest med nåler. Fest nåler i en trekant inn mot hvert bryst. Sy en søm over.

7. Sy hemper som blir til lås bak i nakken.

Resultat:

Kjole/Sydetselv (ca. 200 kr)

2 kommentarer
  1. Hei! Kjempe fin!!! Kommer ikke noe opp når jeg prøver å gå inn på linken som er til mønstere. Kan du sende meg den?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg