Fremgangsmåte til blondegenser med hals

MØNSTER:

Mønsteret er fra Stoff & Stil. De har dessverre ikke dette mønsteret i nettbutikken eller i butikk. Kanskje det dukker opp igjen? Eller så kan man alltids gå for andre mønster til genser som har høy hals.


1. Halsribb, 2. ermer, 3. forstykket, 4. bakstykket

1. Klipp ut alle delene som vist over.

2. Legg forstykket og bakstykket rett mot rett som vist over. Sy skuldersøm sammen.

3. Nå skal ermene sys på. Som vist på bildet over kan du se hvordan buene på ermet og på forstykket og bakstykket passer sammen. Se hvordan på bildet under.

Legg ermet som vist over, rett mot rett. Start å sy en søm der hvor pil med nr. 1 peker og sy videre bortover slik at heleermet på skulderen blir sydd fast. Tips: Fest med nåler først.

4. Nå er ermet sydd til skulderen. Legg genseren rett mot rett. Sy en søm fra nederst på genseren, opp mot armhullet og videre ut ermet som vist på bildet over.Ermet skal ligge som resten, men er brettet for å vise at vrangsiden ligger ut.

Dersom du ikke har en fin blondekant på stoffet som kan brukes ytterst på ermene og nederst på genseren, bretter du inn stoffet og syr en søm over.

5. Halsribb: Sy den sammen til en ring rett mot rett. Deretter brett den dobbel. OBS: Sjekk at stoffet har nok stretch til at du får den over hodet. Brett hals ribben rett mot rett i kant med halsutskjæringen og fest med nåler. Sy en søm over.

RESULTAT:


Pris: 117 kr
Stoff: Polyester 90%, spandex 10%. Blonde bløt natur. Fra Stoff & Stil
Artikkelnr: 660350

1 kommentar
    1. Hei! Jeg lurer på hva det betyr når dett står v/110 og 140 cm og 120 ytterst til høyre på et mønster? Takk på forhånd 🙂 Dere har en utrolig fin og inspirerende blogg, forresten 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg