Sy egen brudekjole – Prosessen

Jeg har sydd min egen brudekjole sammen med min Mamma. Hun har alltid vært interessert i det meste som har med kunst og håndverk å gjøre, og jeg hadde ikke fått til det resultatet uten henne. Jeg bestemte meg med en gang for at jeg ville sy brudekjolen min selv etter at Georg fridde. Dette vil ikke bli et innlegg hvor jeg viser punktvis fremgangsmåten, da den er ganske detaljert, men et innlegg hvor jeg viser dere noe av prosessen.

Jeg ønsket en brudekjole med lange ermer av blonde og kjolens form skulle være tettsittende. Brudekjolen jeg så for meg var selvfølgelig ikke å finne i et mønster. Tilslutt fant jeg to forskjellige mønster fra “Burda” som jeg satte sammen til en kjole. Det ene mønsteret hadde overdelen jeg ønsket til kjolen, og det andre hadde underdelen. Da var det bare å få dette til å passe sammen. Derfor sydde vi en prøvekjole først for å unngå evt. feil på veien, slik at vi var forberedt når vi skulle sy den endelige brudekjolen. 

Vi startet i januar 2015 og begynte med prøvekjolen. Etter vi ble ferdige med den, startet vi rett på brudekjolen. Kjolen var ferdig i slutten av april. Vi møttes i snitt ca. en gang i uka og brukte ca. tre timer. Vi koste oss med prosessen og stresset ikke 🙂

MØNSTER: Vi brukte overdelen (korsett og “genser”) fra mønsteret til venstre, og underdelen fra mønsteret til høyre (modell B).

BLONDER: Brudeblonder fra tekstilbutikken Rainbow Fashion på Grønland i Oslo.

MØNSTER: Bildet viser noe av mønsteret jeg brukte. Jeg klipte ut delene etter min størrelse.

UNDERDEL: Underdelene til kjolen lagt på dobbelt stoff.

OVERDEL: Ferdig utklipte deler til overdel/korsett.GLIDELÅSEN

ERMER

FORSTYKKET

DETALJER: Vi brukte “blomsterlappene” med perlene fra skuldrene fra mammas brudekjole, og sydde det på skuldrene til kjolen min.

Se bilder av brudekjolen HER


#sy #brudekjole #sydetselv #diy #brud #bryllup #wedding #dress 

4 kommentarer
  1. Hei.
   Jeg skal sy en brudekjole til min venninne.
   Jeg har ringt og sendt meling til flere forhandler om et mønster. Så fant jeg ut at du har det mønstre det er Burda style nr 7086.
   Det er gått ut av produksjon . Så det jeg lurer på om du kunne tenke deg å selge det mønstre til meg.
   Hilsen
   Brita Varmedal Johansen

  2. Brita Varmedal Johansen: Hei! Jeg vet rett og slett ikke hvor alle mønsterdelene er blitt av, så får dessverre ikke hjulpet deg.Vet at Stoff og stil har mønster til brudekjole, men der har du kanskje sett? Håper det ordner seg for deg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg