Fremgangsmåte for “vrengeskjørt”

1. Klipp valgt stoff som en firkant. Ta mål av hoftene dine (skjørtets bredde) og klipp etter hvor langt du vil ha det. Se eksempel på bildet over. Du skal legge stoffet dobbelt, så skjørtets lengde vil bli halvparten av lengden som er vist over.


BILDE NR. 1


BILDE NR. 2

2. Legg stoffet dobbelt rett mot rett og sy det sammen som vist på bildet over (nr. 1). Marker sidene med et hakk I hvert hjørne som vist på bilde nr. 2.

3. Brett skjørtet dobbelt med rettsiden ut som vist over.

4. Det er nå du får bruk for hakkene som ble nevnt tidligere. Ta tak I begge hakkene og vri det innerste laget I skjørtet 1/2 omgang, slik at hvert hakk ligger sammen med sømmen som du sydde I punkt 2 (bilde nr 1). Se bildet over til høyre for hvordan det skal se ut.

5. Skjørtet ser nå slik ut. Til slutt skal du legge inn et strikk i livet. Ta mål av midjen din. Det er forskjellige måter å legge inn strikk på. Jeg har valgt å klippe et stykke stoff som er like langt som strikket, sy det sammen med strikket.

6. Når du skal sy på kantbåndet, legg det rett mot rett til kanten. Fest med nåler som vist over, og dra stoffet mens du syr slik at det ikke blir folder/hull.

Resultat:

– Pris: 100 kr
– Stoff og mønster fra Stoff & Stil
– Artikkelnummer: 270762

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg