Fremgangsmåte for lang selskapskjole

MØNSTER


Fra Stoff & Stil

Bruk modell A som mønster. Dette mønsteret har en lengde som går over knærne, men jeg har valgt å gjøre lengden lang helt ned til føttene.

Fra venstre: Forstykket, bakstykket.

1. Sy skuldersømmene til forstykket og bakstykket sammen rett mot rett.
2. Sy sidesøm rett mot rett.
3. Brett inn kantene i halsutskjæringen, ermene og kjolekanten for å få fine kanter.

Resultat:

– Pris: 160 kr
– Stoff fra Stoff & Stil
– Artikkelnummer til stoff: 501133

11 kommentarer
  1. Så utrolig fin og enkel! Så kjole av dere på God Morgen Norge, så måtte inn å sjekke 😉 Tipper det var denne dere viste på tv?
   Jeg er helt ny på dette, så kan være et dumt spm, men så på tv at du hadde en mal du klippet ut stoffstykkene fra – hvor får du tak i dette? 🙂 Kunne tenke meg å prøve meg på dette selv nemlig 😀

  2. Tusen takk for flott og inspirerende blogg!
   Har tenkt å prøve sy denne kjolen sjøl og lurer på hva slags søm dere har brukt i halsen, rundt ermene og nederst? Har ikke overlock eller symaskin som kan bruke tvillingmål..

  3. Takk for inspirerende blogg og mange gode tips. Flott lang kjole. Det hadde vært veldig fint om dere kunne føre opp centimetermål på bildene av de utklipte stoffdelene. Er dette mulig?

  4. Hei! Veldig kult å sy eg e klær, har lyst til å lære meg det:) På “ferdig” bildet ser det ut som om du har sydd på ermer, stemmer det? I såfall hvilke og hvordan?

  5. Hei! Skal i bryllup i sommer og datt over denne nydelige kjolen du har laget! Ble så inspirert at jeg må lage en selv 🙂 Er mønsteret stor/liten i str? Stoffet du har sydd med er ute av produksjon, men vet du hvilket materiale det er i? Sateng?

  6. Jeg skal i bryllup i sommer og har så lyst å sy en sånn kjole som dette, har kjøpt mønsteret. Så fin og enkel! Lurer på hva slags stoff jeg kan bruke?? Har en helt vanlig enkel symaskin.

  7. Karoline: Så hyggelig! 🙂 Jeg har brukt sateng. Crepe gerogette eller vevd viskose kan også være fine stoffer. Kan være greit med en underkjole 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg