Fremgangsmåte for selskapskjole

MØNSTER


STOFF & STIL

1. Forstykket 2. Bakstykket 3. Bærestykket

Jeg har også klipt ut de samme delene til for, da stoffet over er gjennomsiktig. Jeg har ikke klipt for til bærestykket. Jeg har valgt å ha kjolen 40 cm kortere i lengden.

1. Sy innsnitt på forstykket etter hakk og markering. Bruk strykejern for å presse innsnittet opp. Se beskrivelse under.

1. Pilen til venstre viser hakkene og pilen til høyre viser markeringen.
2. Et godt hjelpemiddel er å bruke sporehjul og karbonpapir. Papiret gir merker etter seg på stoffet når du ruller sporehjulet over papiret.
3. Legg karbonpapiret mellom stoffet og mønsteret. Husk å legg rettsiden av stoffet ned mot gulvet. Sett sporehjulet på det ene hakket og kjør det mot markeringen. Gjør det samme på det andre hakket. Du får da tegnet opp en trekant. Løft opp stoffet inne i trekanten og fest med nåler, slik at det blir en strek/innsnitt.
4. Ferdig resultat av innsnittet.

2. Sy buen på bakstykket 0,5 cm om til vrangsiden som vist over.

3. Sy bærestykket og bakstykket sammen rett mot rett som vist over. Sy fra ermegap og til hakk. Sy også opp en kant på bærestykket i midten, slik at det blir en fin kant hele veien.

4. Sy skuldersøm rett mot rett, men kun den ene skulderen da du skal sy et skråbånd rundt halsutskjæringen for å få en fin kant. Jeg har kjøpt skråbånd hos Stoff & Stil. Superlettvindt!
Når du har sydd skråbåndet rundt hele halsutskjæringen, syr du den andre skulderen rett mot rett.

5. Det samme gjelder for ermene. Sy skråbåndet rundt ermene, før du syr sidesømmene.

6. Sy forstykket og bakstykket sammen rett mot rett.

7. Stryk kanten nederst på kjolen opp og deretter brett den dobbel, sy en søm rundt hele kanten.

4 kommentarer
  1. Nydelig kjole! Jeg syr selv en kjole med tynn chiffon, så lurer jeg litt på om dere har erfaring med slike kjoler. For skjørtet ble for langt, så jeg måtte legge det opp. Men da blir det en stygg kant nederst. Så jeg må nok klippe og sy en tynn kant med maskin. Har dere tips til hvordan få dette fint? Hilsen litt stresset 2 uker før bryllupp. 😀

  2. Susanne Thomassen: Skjønner hva du snakker om! Har lite erfaring med chiffon, og ja, det er lett at kanten ikke blir fin. På denne har jeg lagt den dobbelt opp. Kanskje bare legge den opp enkel? Kan sikkert funke med en tynn kant og 🙂 Lykke til!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg