Fremgangsmåte for kjole med blomster

MØNSTER


STOFF & STIL

For å lage denne kjolen har jeg benyttet mønsteret over. Med dette mønsteret kan du velge om du vil sy en kjole med ermer og hals, eller uten. Jeg har valgt uten. Du kan også sy en genser og gjøre det samme!

Mønsteret består av to deler, framstykket og bakstykket.

1. Sy skuldersøm rett mot rett.
2. Sy sidesøm rett mot rett
3. Brett inn kantene i halsutskjæringen og rundt ermene vrang mot vrang, sy kantstikning. Gjør det samme med kanten nederst på kjolen. Brett den dobbel, slik at den blir fin på innsiden.

Stoffet har noe stretch i seg, men ikke nok til å tre den over kroppen. Derfor trenger du en glidelås i ryggen. Jeg har valgt å ha glidelåsen rett på stoffet, men du kan også sy den slik at den blir mindre synlig. Se fremgangsmåte HER.

4 kommentarer
  1. Den var nydeleg! Eg har sedd på den mønstera og lurt litt på korleis det endelege resultatet vart då eg tykte den såg litt… merkeleg ut. Dum som eg er, har eg aldri tenkt på at eg faktisk berre kan lage delar av kjolen. Takk for tipset! Har de nokon gong laga heile kjolen?

  2. Utrolig fin! Passet perfekt med dette innlegget fra dere i dag! Lekte med tanken om å sy kjole til meg selv til et bryllup jeg skal i til sommeren. Denne var jo kjempesøt og ser ikke så vanskelig ut! 🙂 Det er fantastisk bra at dere legger ut fremgangsmåten! Inspirerende! Dere er super flinke! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg