MANN: Fremgangsmåte for t-skjorte

Jeg har ikke funnet mønster til menn, så jeg tok derfor utgangspunkt i et t-skjortemønster for dame. Jeg kjøpte den i størrelse 46 og la til de centimeterene som var nødvendig for å få riktig størrelse. Under kan du se bilde av hvilket mønster som er blitt brukt.

 
Mønster/STOFF &STIL, Pris/34,95 kr

1. Erme, 2. Forstykket, 3. Bakstykket

Som du kanskje ser, så er halsutskjæringen lik på både framstykket og bakstykket. Dette var egentlig ikke meningen. Og dette oppdaget ikke jeg før jeg sydde skulder sammen rett mot rett. Jeg ønsket ikke at halsutskjæringen skulle være så dyp i nakken, så derfor klippet jeg ut en halvsirkel for å rette opp. Dette ga i det minste t-skjorten en fin detalje? Ønsker du å sy den med en liten detalje i ryggen? Da blir fremgangsmåten altså slik:

1. Klipp ut en halvsirkel som er ca. 1-2 cm større enn halsutskjæringen. Sy den sammen mot halsutskjøringen rett mot rett.

2. Sy skuldrene sammen rett mot rett.

3. Sy på ermene rundt skulder rett mot rett. For fremgangsmåte for hvordan du syr på ermene, se HER.

4. Sy erme og sidesøm sammen rett mot rett. Dette kan du også se HER.

5. Tilsutt legger du opp kantene på ermene og nederst på t-skjorten.

3 kommentarer
  1. Hadde forventet å finne bilder av deg Georg i fint driv med symaskina, jeg nå…. For du sydde vel den flotte t-shirten sjøl?

  2. Hva betyr v/140 og alle de andre tallende under størrelsene?
   er nybegynner og skjønner meg ikke helt på slike bilder.

  3. Viktoria: Det betyr hva stoffets bredde er! 🙂 Det er forskjellige bredder på stoffrullene og det er ut i fra det du velger hvor mye stoff du trenger til et plagg 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg