Trekk om stol og puff!

Gjesteinnlegg fra Siri

Lenestol og puff er begge kjøpt på Finn.no. Jeg kjøpte de i håp om å kunne gjøre noe med de, da de var ubrukelige slik de var. Begynte å søke på internett for å finne en oppskrift på hvordan jeg skulle gjør det. De fleste forslagene jeg fant var rett og slett å dra til en profesjonell møbeltapetserer som restaurerer og trekker om gamle stoler. Dette kan fort bli kostbart, og det kostet mye mer enn hva jeg var villig til å bruke på denne stolen og puffen. 

Jeg ville prøve å trekke om stolen og puffen selv, og fant ut at dette var fullt mulig!

Start med å skru stolen fra hverandre så langt det er mulig. Løsne alle stiftene som stoffet er festet med og ta av det gamle stoffet fra stolen. Det gamle stoffet brukes som mal. 

For å sy sammen det nye stoffet, valgte jeg å starte med ryggen. Ryggen har to deler, front og bakre del. Start med å sy delene sammen rett mot rett. Deretter tre stoffet over ryggen og fest med stifter fra stiftpistol under ryggen på stolen. Det er viktig at stoffet er stramt. 

Stolsetet: Legg stoffet på setet og brett stoffet rundt på undersiden av setet. Stift her fast under stolsetet. Her er det lurt å være to, slik at en holder og strekker i stoffet mens en stifter. 

 Armlenene synes jeg var den størtste utfordringen, men ved å ta mål og bruke det gamle stoffet får man god hjelp.  Når delene er klippet ut, sy enden på armlenet sammen med langsiden på armlenet, rett mot rett. Tre deretter stoffet over armlenet, stram stoffet godt og stift stoffet fast under armlenet. 

Tilslutt, skru sammen stolen og du har en flott ny stol!

Puff

Bruk samme fremgangsmåte som på stolen. Sy først sammen det som skal være rundt puffen. Det må være så stramt slik at man nesten ikke får tredd stoffet over puffen. Lurt å være to for å få tredd det ordentlig på. 

På toppen har puffen har jeg brukt 4 forskjellige stoffer for å få litt liv i puffen. Klipp ut 4 like store deler. Sy delene sammen rett mot rett til det blir en sirkel. Sy deretter sammen toppen på puffen med stoffet rundt, rett mot rett.

Tilslutt, tre stoffet over puffen og stift stoffet fast på undersiden av puffen. 

Pris totalt/ 500 kr

Stiftemaskin kan man få låne på byggmaker for en liten sum. 

8 kommentarer

Siste innlegg