Ullvest – Gjesteinnlegg fra Siri

 Mønster/STOFF & STIL, Pris/300 kr

 Beskrivelse av ullvest:

Jeg har brukt samme mønster som ulljakke, men valgt å bruke krage.

Vesten er sydd sammen på samme måte som ulljakke, bare uten armer. Vestener sydd litt kortere, da jeg ville ha den litt kortere enn hva mønsteret er. Armhullene er litt større enn mønsteret, slik at man kan ha tykke gensere under eller bruke den utenpå en jakke. 

Lommene og knappehullene sydde jeg tilslutt. Jeg klipte da et lite hull i stoffet der jeg ville ha knappehullet. La en solid tynn trå langs med knappehullet og sydde det fast, slik at det ble en fin kant på knappehullet.

Lommer:

1. Sy ett snitt på hver side av jakken på 15 cm.
2. Klipp ut stoff som er likt som jakken på ca. 15×3 cm. Sy dette fast til den øverste sømmen på lommen. Dette vil bli liggende på innsiden av lommen.
3. Klipp stoff som skal være selve lommen. Lommene er 15×15 cm. Sy stoffet rett mot rett slik at det blir som en pose, og deretter vreng lommen.
4. Sy lommen fast til åpningen på jakken, altså tøybiten som er forklart i punkt 2. Viktig å feste lommen godt fast med nåler, slik at den sitter godt når du syr.

Kragen:

Kragen sydde jeg ut i fra en annen jakke jeg har. Du kan også bruke mønster fra STOFF & STIL som vist under.

1. Kragen sydde jeg på den måten at frontlappene på jakken var litt bredere, slik at de kan brettes over hverandre, ca. 10 cm. Disse blir naturlig avrundet i halsen som normalt.
2. Kragen klipte jeg ut til slutt. Den er ca. 50 cm lang og 7 cm bred. Lengden må man måle ut i fra sin egen jakke. Sy sammen stoffet (vrang mot vrang) slik at kragen blir dobbel. Rett side av tøyet skal være ut, både inni og på utsiden av jakken. For å sy fast kragen sydde jeg den rett mot rett i nakkepartiet.

Mønster/STOFF & STIL

Detaljer:


8 kommentarer
  1. Den vesten i det stoffet ble veldig fin. Det er på tide å få rep. symaskina mi.!! Vet du hvor de tar imot til rep. her i byen? Jeg beg. selv å sy klær da jeg var 12 år, og har mangt et plagg på samvittigheten…Det er kjempeartig. 🙂
   Lykke til videre. Og er det noe du lurer på kan du gjerne sprørre meg….jeg har endel erfaring :-)) “Tante” Rigmor :-))

  2. Silje: tusen takk:) Vi er veldig fersk og har nok konsentrert oss mest om vår egen blogg hittil, siden den er nyoppstartet. Har ikke utforsket så mange andre syblogger. Men vi kommer nok til å se på hva som finnes etterhvert:) skal varsle hvis vi finner noe interessant.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg