SY DET SELV -
Hjem Om oss Kontakt

3

Superkomfertabel og søt, det er denne buksedressen! Den består av 100% bomull, så den blir lett og luftig til sommeren. Se fremgangsmåte HER.Buksedress/Sydetselv (168 kr), Sko/Zara, Smykke/Secrets by B (449 kr/www.secretsbyb.com)

 • 0
  1. Klipp skåbåndet 45 grader som vist over. Dette gjør at båndet blir mer elastisk.  2. Brett inn kantene vrang mot vrang som vist over. Dette gjør det lettere å håndtere båndet når du syr det på et plagg.  3. Sy fast skråbåndet som vist over.  4. Brett skråbåndet over til rettsiden av plagget og sy en søm helt ut til kanten som vist over.  5. Ferdig resultat.

 • 2  1. Forstykket (bukse), 2. Bakstykket (bukse), 3. Bakstykket (overdel), 4. Forstykket (overdel), 5. Lommeskilt, 6. Lomme.  1. Sy innsnitt på forstykket etter hakk og markering. Press innsnittet mot ermegapet.
  2. Viser hvordan innsnittet ser ut etter at sømmen er sydd.
  3. Sy skuldersøm på forstykket og bakstykket rett mot rett.
  4. Legg ned forkanten på halsutskjæringen vrang mot vrang med 0,7 cm stikning. Gjør det samme i nakken av bakstykket.
  5. Legg forstykkene over hverandre, slik at høyre forstykket ligger øverst. Festes med en 0,5 cm stikning nederst på kanten av toppen.
  6. Sy på kantbånd rundt ermene. For fremgangsmåte, se HER. Sy deretter sidesøm til forstykket og bakstykket rett mot rett.
  7. Sy lomme og lommeskilt sammen i rundingen rett mot rett.  8. Sy lomme fast øverst og i sidesømmen med 0,5 cm søm som vist over.
  9. Sy forstykket og bakstykket på buksen rett mot rett.  10. Vreng buksen og ta det ene buksebeinet ned i det andre og sy skrittbuen sammen rett mot rett som vist over.
  11. Sy overdel og buksen sammen rett mot rett.
  12. Klipp et stykke strikk til midjen og sy det sammen til en ring. Sy strikken fast i sømmen på overdelen.
  13. Sy opp buksekanten tilslutt for å få fine kanter.

 • 0

  Vår - og sommer Collection har kommet i butikken og vi lengter etter vår og sommer. Hvorfor ikke møte sommeren med din egen Collection? 

  Her ser du ulike framgangsmåter til skjørtkjole, bluse, genser og bukse. Finn stoff du liker og bli din egen designer! 

  Stoff kan kjøpes hos flere leverandører. Undersøk i området du bor i og du vil finne mye å velge mellom. 

  Lykke til!

  By Betsey Johnsen

  By Elie Saab

  Victoria by Victoria Beckham

  By Stella Mccartney

  By Emilio Fucci • 16

  En ulljakke er godt å ha nå mot våren. For fremgangsmåte av jakken, se HER.  Jakke/Sydetselv (378 kr), Genser/Cubus, Bukse/BIK BOK, Sko/Pieces

 • 0

  Nå kan våren bare kommen. Kjolen på bildet er den samme som kjolen HER, men sydd i et annet type stoff. Stoffet er vevd sateng i 100% polyester.   Kjole/ Sydetselv (380,-) Sko/Bianco

 • 2

  Jeg har sydd en bluse til en rimelig pris. Se fremgangsmåte for blusen HER.  1. Zara/399 kr, 2. BCBGMAXAZRIA/1 274 kr, 3. Isabel Marant/5 560 kr

  Bluse/Sydetselv (130 kr), Topp under bluse/TOPSHOP, Bukse/BIK BOK, Sko/H&M, Klokke/Marc by Marc Jacobs

 • 0  Jeg har tatt utgangspunkt ut i fra et t-skjortemønster, hvor jeg har klipt stoffet som vist til bildet over til høyre. Dette for å skape en løs form på blusen slik at den ikke ble tettsittende.
  Jeg har tatt 10 cm ekstra på lengden, 9 cm ut på bredden (målt ut fra nederst på kanten av blusen) og tatt 5 cm ned fra armhulen.  Har også gjort ermene lengre og bredere.

  Når du har klipt ut alle delene (forstykket, bakstykket og ermene) starter du med å sy skulder (forstykket og bakstykket) rett mot rett. Deretter syr du ermene rundt skulderen rett mot rett, og så syr du en søm nederst fra kanten på blusen og opp mot armhulen og videre ut mot ermet. Se HER.

  MØNSTER:
  Fra Stoff & Stil

 • 1

  God helg fra oss! :)

  For fremgangsmåte på topp se HER. Har valgt å ikke benytte hals som vist på framgangsmåten. 


  Topp/Sydetselv ( 75 kr), Briller/ExtraOptical (199 kr/LINK), Jakke/BIKBOK, Veske/Marc by Marc Jacobs

 • 9

  Nå kan sommeren bare komme! Denne kjolen kan brukes til både hverdags og fest. Kjolen består av kun to deler (forstykket og bakstykket), og er derfor sydd sammen i en fei! Alt du trenger å gjøre er å sy skuldersøm rett mot rett, og det samme med sidesømmene. Tilslutt legger du opp kantene. Skal du sy deg en kjole til sommeren?  Kjole/Sydetselv(380 kr), Belte/Zara, Sko/Mango

 • 4

  Kjolen består av skjørt og topp. Kan fint brukes sammen som en drakt eller hver for seg. For framgangsmåte se HER  Topp&Skjørt/Sydetselv (110,-) Sko/DNA, Klokke/Nixon

 • 0

  For framgangsmåte se HER. Har valgt å ikke ha høy hals på toppen som ved framgangsmåten. Har også valgt kortere armer. 

  Framgangsmåte skjørt:


  1. Start med å klippe ut delen og sy sammen langs siden, rett mot rett.

  2. Brett kanten øverst på skjørtet ned ca. 5 cm og sy en rett kant over. Legg inn strikk i livet hvis du ønsker.

  3. Brett opp kanten nederst på skjørtet to ganger og sy en rett søm over. 

 • 13

  Jeg har sydd et sirkelskjørt i denim til 130 kr - mildt sagt en beskjeden sum i forhold til det du få kjøpt hos TOPSHOP, Oasis eller fra Balmain (mellom 350 kr - 12 760 kr, avbildet nedenfor)! Se fremgangsmåte HER.


  1. TOPSHOP/350 kr, 2. Oasis/350 kr, 3. Balmain/12 760 kr


  Skjørt/Sydetselv(130 kr), Genser/Acne, Sko/Skopunkten

 • 3

  Jeg har brukt et mønster til dette skjørtet. Skjørtet består av to halvsirkler som vist på bildet over til venstre, hvor jeg har sydd sammen sømmene rett mot rett. Det eneste som mangler da, er et kantbånd som sys rett mot rett rundt i midjen for å skape en fin kant. Stoffet som er benyttet her har ikke stretch, så jeg måtte legge inn en glidelås. Glidelåsen sydde jeg oppå stoffet, så da trengs det ikke å brettes inn noe kanter! :) Tilslutt la jeg inn kantene nederst på skjørtet for å få fine kanter.

  Du kan også klippe ut delene til skjørtet uten å kjøpe mønster. Det du gjør da er å lage et merke midt på stoffet, fest f.eks en nål på merket og fest en tråd i nålen og tegn opp en sirkel. Pass på at du får riktig lengde på skjørtet, slik at det ikke blir for kort. Ta mål av midjen din og klipp opp slik at skjørtet ser ut som en smultring som vist på bildet over til venstre.

  Et veldig enkelt skjørt som går fort å sy!

 • 7

   

  Benyttet samme framgangsmåte som HER, men tatt utgangpunkt i et lengre skjørt.

  God helg fra oss :)  Skjørt/Sydeselv 100kr

 • 13

  Vi har blitt inspirert av www.sheinside.com. De har masse fine klær og tilbehør å velge i. Under kan du se bilder fra Sheinside og linker til hvordan du kan sy plaggene selv.  Jakke nr. 1 finner du HER, nr. 2 HER, nr.3 HER.

  For fremgangsmåte til hvordan du kan sy disse jakkene over, se jakke nr.1 HER, nr. 2 HER, nr. 3 HER.
  Kjole nr. 1 finner du HER, nr. 2 HER, nr. 3 HER.

  For fremgangsmåte til hvordan du kan sy disse kjolene over, se kjole nr.1 HER, nr. 2 HER, nr. 3 HER.
  Nr. 1 finner du HER, nr. 2 HER, nr. 3 HER.

  Tips til hvordan du kan lage dine egne accessories, se HER og HER.


  Hva synes du om Sheinside? Mye fint, ikke sant?

 • 15
  Genser/Sydetselv, Snekkerbukse/H&M, Jakke/BIK BOK, Sko/Converse, Veske/Sydetselv, Briller/ExtraOptical (499 kr/LINK)

 • 4


  Gull, glitter og glam! Nå er det de metalliske stoffene som gjelder. Hva synes du om trenden? Under bildet kan du se hvordan trenden har inspirert oss.      


                                                                     

  1. Prozena Schouler/17 820 kr, 2. Burberry/6 180 kr, 3. Marc by Marc Jacobs/1 710 kr  Skjørt/Sydetselv(110 kr), Genser/BIK BOK, Sko/H&M, Øredobber/BIK BOK


  Se HER for fremgangsmåte.

 • 3

  (Bildet er hentet fra Stoff&Stil sommerkatalog)

  Kjole/Sydetselv (75,-)

  For framgangsmåte se HER

 • 1

  1. Start med å klippe ut delene og sy skuldersøm rett mot rett.

  2. Legg ned lommen 0.5 cm og sy en rett kant over lommen. Sy deretter lommen på framsiden av kjolen rett mot rett og brett over.

  3. Sy sidesøm rett mot rett. Deretter sy halsutskjæringen og erm 1 cm om til vrang for få kant rundt hals og erm. 

 • 3

  Hvem følger du?


    

 • 10

  Maxi-skjørt som blir fint å bruke til sommeren. Skjørtet består av 100% Viskose. For framgangsmåte se HER  Jakke/H&M, Topp/BIKBOK, Sko/H&M, Skjørt/Sydetselv (135,-)

   

 • 7

  Etter å ha fulgt med litt på hva som går på catwalken, viser det seg at hvitt på hvitt er den store "Summer/Spring 2014" trenden. Det liker vi! Under bildet har jeg sydd en hvit baggy bukse som jeg gleder meg til å ta i bruk mot sommeren. Mikse den sammen hvite overdeler og pumpssandaler. Fremgangsmåte finner du HER.

     Bukse/Sydetselv (130 kr), Cardigan/H&M, Topp/Pull&Bear, Smykke/Lindex

 • 2
  1. Forstykket, 2. Bakstykket, 3. Lommer

  Jeg har fulgt samme framgangsmåte som "Fleecebukse 2 år", bortsett fra å legge benribb nederst på buksekanten. Fremgangsmåten kan du se HER.  Bildet til over til venstre viser buksen ferdigsydd, men den ble etter min smak litt for "baggy". Derfor la jeg den inn noen centimeter som vist på bildet over til høyre.

 • 3

  Hvem inspirerer deg?

   
  Georgia May Jagger

   
  Cara Delevingne


  Miroslava Duma


  Hanneli Mustaparta

   
   Daria Werbowy


  Aimee Song

 • 3

  Hvitt er noe vi vil se mye av til sommeren. Vi har sett litt rundt og funnet mye fint. Tar dere utfordringen og syr noe av det under?

  God lørdag fra oss!

   

  1.Farfetch.com/3850kr 2.PHILLIP LIM/4300kr 3.Theoutnet.com/6930kr 4.Nicandzoe.com/715kr 5.River Island/505kr 6.Stateside Cropped Tee/398kr