SY DET SELV -
Hjem Om oss Kontakt

8

En rosa kåpe frisker opp en grå hverdag. Stoffet består av 28% akryl, 50% polyester og 22% ull. Se fremgangsmåte HER.Kåpe/Sydetselv (400 kr), Genser/Acne, Bukse/BIK BOK, Sko/Skopunkten, Klokke/Marc by Marc Jacobs, Veske/Michael Kors

 • 8

  MØNSTER:


  Mønster fra Stoff & Stil


  1. Klipp ut alle delene.

  2. Brett kanten rett mot rett som vist over på bildet tl venste. Bildet viser forstykket.
  3. Sy et innsnitt ved skulderen som vist på bildet til høyre.

  4. Sy kantene på kragen (som er i nakken) vrang mot vrang som vist på bildet over.
  5. Deretter tar du bakstykket og syr skulder og nakke rett mot rett.

  6. Sy erme rett mot rett mot skulder som vist på bildet over til venstre.
  7. Start nederst på kanten på kåpen og sy en søm hele veien opp mot armhulen. Sy videre ut mot ermet som vist på bildet over til høyre.

  8. Beltet er 10 bredt og ca. 150 cm langt. Legg beltet dobbelt og sy en søm rundt. Kantene er grove.

  Har ikke lagt opp kantene nederst på jakken. Har valgt å la de være grove. Sy den som du selv ønsker! :)

  Resultat:  - Pris: 400 kr

 • 3

  Enkel veske der du får plass til det viktigste. Alltid kjekt å ha en liten veske som ikke tar for stor plass. For framgangsmåte se HER. 

  Veske/Sydetselv (65 kr)

 • 0

  Start med å klippe ut to deler som du syr sammen, rett mot rett. Målene på denne er 20 X 25. 

  Brett så kanten ned på vrangsiden. Sy en søm over for å få festet kanten. Fest deretter trykknapper på innsiden på begge sidene. Trykknapper får du kjøp blandt annet hos Panduro

  Vreng vesken til rett og den vil se slik ut

  Klipp ut 5 X 25 cm bånd til å ha rund armen. Brett båndet vrang mot vrang, og sy en søm langs bådet. Du fester båndet med å sy den fast på innsiden av vesken.  • 4

  På tide å sy noe som ikke er klær også? Denne vesken er veldig pratisk, da den er stor med god plass til diverse ting vi jenter drar med oss rundt omkring :) Fremgangsmåte kan du se HER.

  Veske/Sydetselv (120 kr), Jakke/BIK BOK, Skjerf/Zara, Bukse/BIK BOK, Sko/Bianco, Klokke/Daniel Wellington

 • 0

  1. Klipp ut alle delene. Jeg startet med å klikke ut delene til selve vesken 50x50 cm. Men etter å ha sydd den sammen, syntes jeg den ble for stor og klipte vekk 10 cm på bredden.
  2. Hankene er 12 cm brede og 82 cm lange.
  3. Sy sammen vesken. Sidesøm rett mot rett, og bunnen rett mot rett.
  4. Brett hanken på midten vrang mot vrang. Brett kantene 1 cm over til vrangen og fest hanken sammen i kanten.
  5.Brett kanten øvest på vesken til vrangen (innside av vesken). Jeg har brettet den 6 cm. Hankene er sydd 8 cm fra hjørnene på vesken.
  6. Sy søm over den nedbrettede kanten sammen med hankene.

 • 6

  Maxiskjørt kan se fantastisk ut sommer som vinter. Svart og enkelt som du kan kombinerer med de plaggene du ønsker. 

  Har tatt utgangspunkt i et skjørt jeg hadde fra før. Kan benytte framgangsmåten HER, men her er det tatt utgangspunkt i et kort skjørt.

  Ha en fin helg! 


  Skjørt/Sydetselv (75 kr), Jakke/Cubus, Topp/Carlings, Sko/Bianco

 • 2

  Det er alltid gøy å bla igjennom motemagasiner og lete etter inspirasjon til neste syprosjekt. Se på de fine klesplaggene fra Chanel, Valentino, By Malene Birger osv. Og samtidig tenke at du kan sy et lignende plagg til 100-200 kr! Vi ser at selv om plaggene er dyre, så er de ikke kompliserte å sy. Det er jo selvfølgelig merket som koster. Det å sy klær selv gjør deg til din egen designer. Se etter hva du liker og gjør det til ditt eget.
  Klærne har i dag enkle snitt. Dette gjør det lettere å sy de nye trendene fra div. merker med en dyr prislapp. Se eksemplene under:


                 

  1.ACNE/2500 KR, 2. BY MALENE BIRGER/3000 KR, 3. ALEXANDER WANG/4200 KR

 • 0

   

  Det går sakte men sikkert mot vår. Vi begynner kanskje å bli lei mørke, tunge farger og er klare for pastell, mønster og myke former. 

  Hvorfor ikke sy din egen favorittpute? Under har vi hentet inspirasjon. Se enkel fremgangsmåte nederst i innlegget. 


  Pute/ FUSS

  Pute/Missoni Home

  Pute/Living

  Fremgangsmåte

  Når du skal sy din egen pute, start med å legge innerputen på stoffet og klipp rundt. Klipp 2-3 cm utenfor puten. Klipp ut to like deler. Sy sammen delene rett mot rett, men husk å la en side være åpen slik at du får inn innerputen. Du kan selv velge hvordan du ønsker å lukke trekket. Du kan velge mellom glidelås, knapper, borrelås eller en lomme som du trer over. Velger du glidelås, sy fast låsen på vrangsiden av trekket. Passpå at låsen blir på rettsiden. Velger du lomme, klipp ut en ekstra del som tilsvarer halve 1/3 av puten. Sy den fast på innsiden av trekket. Start med å sy rett mot rett med åpningen slik at kanten blir fin på utsiden. Brett den så inn i trekket og sy til slutt delen fast i sidene. Et tips er å bruke et putetrekk du har fra før og bruke det som mal. 

 • 6

  Pastellfarger er in som aldri før, og det liker vi! Lyserosa og blått er en av favorittene. Jeg har laget et smykke tidligere som består av duse fargene grønn, blå og rosa. Finn dine favorittfarger og bli inspirert!  INSPIRASJONSBILDER FRA BURBERRY'S VÅR/SOMMERKOLLEKSJON 2014

 • 5

  I går var vi på HENNE NÅLØYET og så på at Veronica B. Vallenes, og hennes partner Stina Skeie vant Nåløyets motepris, Helge Flo og Michelle Rowley vant i tilbehørskategorien for brillemerket KaiBosh. Leila Hafzi fikk HENNES nye hederspris, Grønne Nåløyet, som har fokus på etisk og miljøbevisst produksjon.

  Veldig inspirerende å være tilstede og se de fine kolleksjonene! Her er et lite bildedryss fra kvelden:
  Kjole/Sydetselv, Jakke/Forever21, Smykke/Armani, Veske/Pieces, Sko/H&M


  Bukse & jakke/BIKBOK, Smykke/H&M, Klokke/ NIXON, Skjorte & veske/TOPSHOP, Sko/Skopunkten • 0

  Ved å benytte kun en fremgangsmåte, har du muligheten til å justere et plagg slik du ønsker. Genser, t-skjorte, eller topp, med eller uten armer og hals. Se fremgangsmåte HER. Bruk kreativiteten og sy det plagget du ønsker. På plaggene under er det benyttet samme fremgangsmåte.

 • 4

  Vi liker å hente inspirasjon fra Instagram. Her er noen godbiter fra forskjellige instagramkontoer vi følger.


  Hvem følger du på Instagram?

 • 6

  En enkel genser som du fint kan benytte til hverdags og fest. Kan brukes til en enkel bukse eller skjørt, og et smykke er med på å style den opp.  

  For fremgangsmåte se HER

  Genser/Sydetselv (95 kr), Bukse/BIK BOK, , Klokke/NIXON

 • 9

  Turen gikk til UFF på Jernbanetorget der jeg fant denne jakken. Et perfekt sy om prosjekt. Likte mønsteret utrolig godt, men det var feil størrelse.  

  Jakken er sydd inn og gjort kortere. Bla nedover innlegget for å se hvordan den var før. For framgangsmåte se HER. 


  Jakke/Sydetselv (85 kr), Genser/H&M, Bukse/BIK BOK, Sko/Skpunkten, Klokke/NIXON

  Før

  UFF Jernbanetoget

 • 0

  Prøv jakken på deg for å tilpasse skuldre og siden. Sett nåler langs kanten der du ønsker å sy inn. På denne jakken er det innefor. Jeg har valgt å ikke løsne foret fra jakken, men det er da viktig å passe på å legge foret inntil ytterstoffet. Når du har festet med nåler start med å sy skulrene .Velg til slutt lengden du ønsker på jakka. Bruk gjerne sikkasakksøm når du syr. 

   

 • 11

  I et tidligere innlegg skrev jeg at jeg skulle sy videre på denne kjolen. Planen var å sy "slør" rundt i midjen. I stedet valgte jeg å sy et langt skjørt som kan brukes til forskjellige plagg. For fremgangsmåte, se HER.

  Pris/76 kr (Kjole/BIK BOK)

 • 0  1. Ta stoffet rundt midjen for å måle hvor stramt du ønsker å ha skjørtet. Gjør det samme med strikket som også skal ligge i midjen. Pass på at du ikke tar strikken så stam at du ikke får den over rumpa! :)
  2. Sy sidesøm på skjørtet. Du kan velge å lage et forstykke og bakstykke. Eller som jeg har gjort; Ha et stykke slik at det kun blir en søm på skjørtet.
  3. Mål hvor bred du vil at kanten øverst på skjørtet skal være. Husk at det må være plass til strikket.
  4. Sy kanten og la en "luke" stå igjen, slik at du kan tre inn strikken. Sy tilslutt igjen "luken".
  5. Brett opp kanten nederst på skjørtet og sy en søm. Eventuelt sy flere sikksakksømmer lag på lag helt nederst i kanten.

  Ferdig resultat