Fremgangsmåte for bluse med knytning på skuldrene (SY DET SELV)
Hjem Om oss Kontakt

5

Fremgangsmåte for bluse med knytning på skuldrene

SY DET SELV 
   by tyvoll

Mønsteret er eget design og kan fås kjøpt på www.sydetselv.no.
Nr. 1 forstykke, nr. 2 bakstykke, nr. 3 erme.FREMGANGSMÅTE:1. Sy sammen forstykke, det ene ermet og bakstykket med rettsiden mot hverandre som vist over.2. Deretter sy på det siste ermet, men kun på den ene siden. La det bli slik som vist på bildet over.3. Sy på kantbånd rundt kanten på blusen. Hvordan du syr kantbånd kan du se HER. Sy deretter igjen ermet på punkt 2.4. Ha blusen på vranga (rettsiden ut). Sy en søm fra punkt 1 til punkt 2, deretter til punkt 3.5. Sy på stroppene. Stroppene tilpasser du selv (lengde/bredde). Det er lurt å lage de litt for lange, slik at du er sikker på at det blir langt nok når du fester de til toppen med nål. Tips: Brett stroppene slik du gjør med kantbånd. Fest stroppene med nåler som vist på bildet og sy en søm over.6. Brett inn kantene på ermet og legg inn strikk. Brett kanten inn mot vranga og fest med nåler. Sy en søm rundt, men la en åpning være igjen til strikket.  Ta mål rundt håndleddet ditt for hvor langt strikket skal være. Tre det igjennom kanten. Tips: Fest en sikkerhetsnål i strikket, da blir det lettere å få det igjennom. Sy strikket sammen når det er tredd igjennom og deretter åpningen.

7. Tilslutt legger du opp kanten nederst på blusen.


Resultat:Sydetselv - by tyvoll
 

SY DET SELV 
   by tyvoll

Mønsteret er eget design og kan fås kjøpt på www.sydetselv.no. • Silje
  05.08.2016 kl.13:49
  Hei! Jeg har alltid likt å sy på klær fra jeg har vært veldig liten, men aldri lært meg det skikkelig. Kun gjort veldig amatørmessige plagg. Nå har jeg veldig lyst til å sy mine egne klær som en hobby og lære meg det skikkelig. Jeg har prøvd å leita meg fram til bøker jeg kan lese for å lære mer, men aner virkelig ikke hvor jeg skal starte. Er ikke særlig interessert i å betale flere tusen for kurs. Har dere noen tips for en nybegynner? Hvilke bøker eller sider burde jeg lese på for å få mest mulig kunnskap før jeg setter i gang? :)

  Veldig fin blogg. Blir veldig inspirert!

  Takk for svar på forhånd!
  05.08.2016 kl.17:03
  Silje: Hei! Så hyggelig at du liker bloggen :) Jeg har selv ikke lest noe særlig bøker, mest selvlært. Men av de jeg har lest, vil jeg anbefale "ABC i syteknikker" (https://www.cappelendamm.no/_faktaboker/h%C3%A5ndarbeid/s%C3%B8m.--abc-i-syteknikker-9788202374341) og "Sy det selv av Tilly Walnes (https://www.cappelendamm.no/_sy-det-selv!-tilly-walnes-9788202482763).

  Vet ikke hvor mye og hva du har sydd tidligere, men et godt tips er å starte med noe som ikke er så alt for komplisert. F. eks en topp eller genser. Etter hvert som du får det mer "i fingrene", får du mer forståelse og mer efaring for hvordan du syr et mer avansert plagg. Jeg selger mønster til enkle plagg du kan sy selv, og hvor det følger med fremgangsmåte og du kan se bilder på bloggen steg for steg. Det er også fint å starte med. Det gjorde i hvert fall jeg! Men jeg hadde ikke bilder å se til av fremgangsmåten, noe jeg savnet.

  Lykke til! :)
  15.08.2016 kl.09:23
  Så fin bluse! Men jeg kommer ikke inn på nettsiden din?
  16.08.2016 kl.20:23
  manuela: Tusen takk! Ser ut til å være en feil. Er på saken! :)
  Maskerad
  24.08.2016 kl.14:14
  Stor blogg, läste jag alltid, jag bjuda in dig till vår butik http://www.esensuell.se  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta