Fremgangsmåte for sirkelskjørt (SY DET SELV)
Hjem Om oss Kontakt

3

Fremgangsmåte for sirkelskjørt

Jeg har brukt et mønster til dette skjørtet. Skjørtet består av to halvsirkler som vist på bildet over til venstre, hvor jeg har sydd sammen sømmene rett mot rett. Det eneste som mangler da, er et kantbånd som sys rett mot rett rundt i midjen for å skape en fin kant. Stoffet som er benyttet her har ikke stretch, så jeg måtte legge inn en glidelås. Glidelåsen sydde jeg oppå stoffet, så da trengs det ikke å brettes inn noe kanter! :) Tilslutt la jeg inn kantene nederst på skjørtet for å få fine kanter.

Du kan også klippe ut delene til skjørtet uten å kjøpe mønster. Det du gjør da er å lage et merke midt på stoffet, fest f.eks en nål på merket og fest en tråd i nålen og tegn opp en sirkel. Pass på at du får riktig lengde på skjørtet, slik at det ikke blir for kort. Ta mål av midjen din og klipp opp slik at skjørtet ser ut som en smultring som vist på bildet over til venstre.

Et veldig enkelt skjørt som går fort å sy! • 17.03.2014 kl.11:00
  Niiice! :D
  19.03.2014 kl.12:27
  Utrolig kult! :D
  kaja
  19.03.2014 kl.16:05
  Det så veldig fint ut! Minner veldig om skjørtet som Jenny Skavlan har i sin bok, men jeg ser det er annerledes! :) Dette må jeg lage!  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta